FANDOM


United Net
UnitedNet
Основана: София, 1997г.
Седалище: София, България
Директор:
Служители: несе знае
Продукти: Интернет Доставчик
Девиз:
Уеб сайт: United Net

ИсторияРедактиране

"ЮНАЙТЕД НЕТ" ООД е създадена през 1997г. В продължение на 4 години под друго търговско наименование компанията развива своята дейност основно в изграждането и експлоатацията на кабелни мрежи за предаване на радио и телевизионни програми. Провежданата последователна и целенасочена бизнес политика й дава възможност да изгради изцяло през 2001г. далекосъобщителна мрежа за пренос на телевизонни сигнали (кабелна телевизия) в районите на кварталите "Гевгелийски", "Западен Парк" и "Света Троица" в град София и да достигне до повече от 2 500 домакинства.

Компанията е един от съучредителите на два от големите софийски кабелни оператора - "София Кабел" и "Софийска Кaбелна Компания". През 2001 г., в резултат на окрупняването на пазара на телевизионните далекосъобщителни оператори, фирмата влива дейността си по изграждане и развитие на кабелни мрежи за предаване на радио и телевизионни програми в един от двата водещи софийски кабелни оператора - "Евроком Кабел" АД.

Натрупаният през годините опит и традиция в изграждането на кабелни далекосъобщителни мрежи изправят компанията пред ново предизвикателство - развитие и експлотация на обществени далекосъобщителни мрежи за предаване на данни, в частност за осигуряване на достъп до Интернет пространството, чрез изграждане на кабелни LAN мрежи.

Компанията притежава Индивидуална лицензия No. 117-02446/17.04.2003 за изграждане, поддържане и използване на обществена далекосъобщителна мрежа за пренос на данни и предоставяне на далекосъобщителни услуги чрез нея, както и регистрация № 217-05117/19.01.2004 г. по Обща лицензия № 217 за осъществяване на далекосъобщения чрез обществена далекосъобщителна мрежа за пренос на данни без използване на ограничен ресурс и предоставяне на далекосъобщителни услуги чрез нея на територията на град София. По този начин се регламентира изцяло дейността на дружеството в съответствие с нормативите и духа на съвременното законодателство в областта на далекосъобщенията.

В резултат на поставената нова мисия, компанията променя и своето наименование на "ЮНАЙТЕД НЕТ" - ОБЕДИНЕНИТЕ МРЕЖИ, осигуряващи на домашния или корпоративния потребител практическата възможност да пренесе с висока скорост и степен на надежност големи количества информация, да влезе в световната Интернет мрежа, да изиграе с приятели в мрежата своята любима игра, да обмени любимите си музикални парчета, файлове, снимки, да стане част от един обединен свят на информация.

КОНЦЕПЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕРедактиране

Ние в "ЮНАЙТЕД НЕТ" вярваме, че съвременният свят е основан на информацията и възможността да се получи или изпрати необходимата информация надеждно и своевременно е може би най-съществената част от успеха на всеки човек в 21-ви век. Ние изграждаме и експлоатираме това, което Ви дава практическата възможност да предадете, пренесете и получите тази информация - МРЕЖАТА. Съществуващите практически технологични решения, за да достигнем до Вас чрез МРЕЖАТА не са много, и за да изберем най - оптималното ние взехме предвид: - технологичните ограничения за трансфер на данни по телефонния кабел на БТК, влизащ във Вашия дом (чрез ADSL връзката), както и цената на всеки следващ телефонен импулс (при използване на dial-up конекция); - ограничените канали на коаксиалния кабел на кабелната телевизия и скъпоструващите кабелни модеми; - несигурният и влияещият се от атмосферните процеси и пренасищане на радиоефира wireless радиомодемен достъп. Така ние основахме изграждането на нашата мрежа върху единствения останал технологично възможен и съвременен вариант - чрез комбинацията от оптичен и UTP/FTP кабел - комбинация, която технологично позволява възможности за пренос на данни от 10 Mbit / s., 100 Mbit / s., а в бъдеще дори и трансфери до 1000 Mbit / s.

Изгражданата от нас мрежа следва да отговори на потребностите на потребителя за сигурност и надеждност при трансфера на данни и осигуряване на достъпа до интернет пространството. Ето защо нейното териториално развитие е основано на използването на подземната далекосъобщителна инфраструктура в град София. Нашите кабелни комуникационии линии и активни компоненти (суичове) са разположени в единствената инфраструктура, в която нормативно е позволено изграждането на далекосъобщителни мрежи - селищната канална мрежа на Българската Телекомуникационна Компания. За тази цел през лятото на 2005 г. "ЮНАЙТЕД НЕТ" сключи договор с "БТК" АД за ползване на трасета от тази мрежа и с това се превърна в първата лицензирана фирма - доставчик на интернет по LAN, която тръгна по стъпките на истинските телекоми, разполагащи със собствена кабелна инфраструктура.

МРЕЖАТА на ЮНАЙТЕД НЕТРедактиране

МРЕЖАТА на ЮНАЙТЕД НЕТ се изгражда изцяло чрез кабелна преносна среда. Оптичните връзки позволяват пренос на големи разстояния и постигане на високи скорости при генериран трафик. Основните магистрални и субмагистрални трасета на МРЕЖАТА се разполагат единствено в подземната селищна канална мрежа на БТК. Това решение е определящо за сигурността и надежността на връзката в МРЕЖАТА и нейната безпроблемна работа при всякакви метеорологични условия. Нашата цел е да се развием и утвърдим като истински телеком със собствена преносна среда и поради тази причина не можем да правим компромиси при изграждането и развитието на МРЕЖАТА - т.е. да използваме за опорни точки покриви, дървета и стълбове и поради тази причина да висим свободно във въздушното пространство на град София.

ЦЕНОВИ ПРЕДИМСТВАРедактиране

Предлаганите типове абонамент за достъп в МРЕЖАТА гарантират на нашите клиенти неколкократно по-ниски цени при генериран от тях и към тях интернет трафик, в сравнение с използването за получаването на същата услуга на следните среди за достъп до Интернет зоната:

 • БТК телефонна връзка: месечна абонаментна такса + цена на на всеки следващ телефонен импулс;
 • кабелна връзка чрез ТВ кабелен оператор: месечна такса за кабелна телевизия + цена на кабелен модем + цена на Интернет трафик;
 • wireless връзка чрез радиомодем: цена на радиомодема + цена на Интернет трафик.

Компанията разбира се следи непрекъснато предложенията на конкурентните фирми за доставка на интернет по LAN мрежа, което ни позволява да бъдем максимално гъвкави и динамични при оформяне на нашите ценови пакети за предлаганите услуги, от което разбира се печелите винаги Вие - крайните клиенти.

ПРЕДИМСТВА НА НАШАТА МРЕЖАРедактиране

осигурена е 24 часова непрекъсната и надеждна връзка с Интернет;- постигната е многократно по-висока скорост от dial-up достъпа - играйте в реално време! споделете любимо парче с приятели в реално време!;

 • елиминирано е влиянието на атмосферните условия и пренасищането на радиочестотния спектър в град София, следствие на което е прекъсването на връзката и негарантираната скорост - условия, които трябва да се съобразят при използване на wireless достъп до Интернет чрез радиомодеми;
 • постигнат е достъп до огромен файлов ресурс - софтуер, игри, развлечения.

ПРЕДИМСТВО ЗА ВАС РОДИТЕЛИРедактиране

Вашето дете има възможността да сърфира в мрежата, да играе в реално време любимите си компютърни игри с приятели, да обменя любимите си музикални парчета, файлове и снимки, като през цялото това време е в къщи пред Вас!

УслугиРедактиране

ECON

Скорост BG Peering: 10 Mbps Скорост Intenet: 1,2 Mbps

15.00 лв.

STANDART

Скорост BG Peering: 20 Mbps Скорост Intenet: 3 Mbps

23.00 лв.

EXTRA

Скорост BG Peering: 30 Mbps Скорост Intenet: 6 Mbps

30.00 лв.

GAME

Скорост BG Peering: 40 Mbps Скорост Intenet: 8 Mbps

40.00 лв.

BUSINESS

Скорост BG Peering: 50 Mbps Скорост Intenet: 10 Mbps

60.00 лв.

Всички абонаменти са с реални динамични IP адреси !!! ( в текста по-долу са посочени условия за ползване на статичен IP адрес )

Всички цени се заплащат в офисите на компанията. Избраният от Вас тип абонамент се предплаща за 1 календарен месец. Периодично можете да проверявате собствения си статус (на акаунтите, изразходвания трафик, регистрирани повреди и дата на изтичане на акаунта) от тази страница. Сроковете за извършване на инсталацията и конфигуриране на Вашата система са до 5 работни дни в зависимост от това къде е Вашето точно местонахождение в обслжуваните от нас райони. Единственото, което трябва да направите е:

 • да позвъните в някой от нашите офис каси и да оставите Вашето име и телефон за връзка. Нашите служители ще Ви потърсят на оставените от Вас телефони за контакт в 24 часов срок от подаване на заявката и ще Ви определят ден и час за извършване на инсталацията и конфигуриране на системата Ви в удобно за Вас време.

Инсталационната услуга включва прекарването на UTP кабел до Вашия компютър и първоначално му конфигуриране за достъп до мрежата и Интернет. В случай, че не разполагате с вградена на дънната платка на Вашия компютър мрежова карта или не сте си закупили, нашият служител ще Ви предостави такава при инсталацията и конфигурирането на връзката с мрежата на Юнайтед Нет. Стойността на мрежовата карта се заплаща отделно от инсталационната цена за свързване.


Цени на допълнителните услуги, предлагани от ЮНАЙТЕД НЕТ:

 • цена за включване на един брой клиентска компютърна конфигурация към МРЕЖАТА (без използване на промоциите, които действат към момента на подаване на заявлението за включване) - 20 лева;
 • цена на повторно включване (свързване) на един брой клиентска компютърна конфигурация към МРЕЖАТА - 10 лева;
 • цена за доставка и монтаж на един брой мрежова (LAN) карта към компютърната конфигурация на клиента - 15 лева;
 • цена за включване на втора клиентска компютърна конфигурация (със същото местонахождение като първата) към МРЕЖАТА - 10 лева;
 • цена за включване на всяка следваща клиентска компютърна конфигурация (със същото местонахождение като предишните) към МРЕЖАТА -10 лева на компютърна конфигурация;
 • цена за предоставяне на един брой статичен реален IP адрес на клиент - 30 лева за една календарна година (заплаща се авансово и изцяло от клиента);
 • цена за преинсталиране на операционна система на компютърната конфигурация на клиента (с предоставена от клиента операционна система) - 15 лева;
 • цена за еднократно посещение в дома или офиса на клиент за настройки на компютърната конфигурация на клиента за свързване към МРЕЖАТА и интернет пространството - 5 лева;
 • цена за еднократно посещение в дома или офиса на клиент за инсталиране на антиривусна програма (предоставена от клиента) или настройки на действащата на компютърната конфигурация на клиента антивирусна програма - 10 лева;
 • цена за доставка и монтаж на един брой неуправляем комутатор (switch) в дома или офиса на клиента с цел свързване на повече от една клиентска компютърна конфигурация към МРЕЖАТА: - 25 лева;
 • цена за извършване на настройки на управляем комутатор или маршрутизатор (switch или router) представляващ хардуерна компютърна конфигурация, предоставен от клиента, с цел управление на трафика и свързване на повече от една клиентска компютърна конфигурация към МРЕЖАТА: - 50 лева.
 • цена за извършване на настройки на управляем комутатор или маршрутизатор (switch или router) който не е компютърна конфигурация, предоставен от клиента, с цел управление на трафика и свързване на повече от една клиентска компютърна конфигурация към МРЕЖАТА: - 5 лева.

Всички горепосочени цени са с включен ДДС.

ПокритиеРедактиране

Мрежата на ЮНАЙТЕД НЕТ се изгражда на територията на град София, като услугата се предлага в следните райони на Столична община:


 • ж.к. "Зона Б 5"
 • ж.к. "Зона Б 18"
 • ж.к. "Зона Б 19"
 • ж.к. "Сердика"


 • ж.к. "Разсадника"
 • ж.к. "Красна Поляна" (първа, втора и трета част)


 • ж.к. "Света Троица"
 • ж.к. "Илинден"


 • ж.к. “Западен Парк”
 • ж.к. "Гевгелийски"
 • ж.к. “Захарна фабрика”
 • ж.к. "Фондови жилища"


 • ж.к. “Люлин 1”
 • ж.к. “Люлин 2”
 • ж.к. “Люлин 3”
 • ж.к. “Люлин 4”
 • ж.к. “Люлин 7”
 • ж.к. “Люлин 8”
 • ж.к. “Люлин 9”
 • ж.к. “Люлин 10”


 • ж.к. “Дървеница”
  • ж.к. "Мусагеница"


 • ж.к. "Надежда 3"
 • ж.к. "Надежда 4"

КонтактиРедактиране

Мрежата на ЮНАЙТЕД НЕТ се изгражда на територията на град София, като услугата се предлага в следните райони на Столична община:

РАЙОН “ВЪЗРАЖДАНЕ”
ж.к. "Зона Б 5", ж.к. "Зона Б 18", ж.к. "Зона Б 19", ж.к. "Сердика"
каса “ЗОНА Б 5” – ж.к. “Зона Б 5”, бл. 7, вх. Б, партер, тел: 920 42 45; 489 08 30

РАЙОН “КРАСНА ПОЛЯНА”
ж.к. "Разсадника", ж.к. "Красна Поляна" (първа, втора и трета част), ж.к. “Западен Парк”
каса “РАЗСАДНИКА” – ж.к. “Разсадника”, бл. 24, вх. Б, партер (до кабелната телевизия), тел: 920 32 03; 489 44 66

РАЙОН “ИЛИНДЕН”
ж.к. "Илинден", ж.к. "Света Троица", ж.к. "Гевгелийски", ж.к. “Захарна фабрика”
каса “СВЕТА ТРОИЦА” - ж.к. “Света Троица”, бл. 315В, вх. Е, партер
тел: 920 22 02; 489 44 55
каса “ЗАХАРНА ФАБРИКА” – ж.к. “Захарна Фабрика”, бл. 7, вх. Б, партер
тел: 489 08 31.

РАЙОН “СЕРДИКА”
ж.к. "Фондови жилища"
каса “СВЕТА ТРОИЦА” - ж.к. “Света Троица”, бл. 315В, вх. Е, партер
тел: 920 22 02; 489 44 55

РАЙОН “ЛЮЛИН”
ж.к. “Люлин 8”, ж.к. “Люлин 9”, ж.к. “Люлин 10”.
каса “ЛЮЛИН 8” – ж.к. “Люлин 8”, бл. 817, вх. В, партер (зад хлебопекарната срещу магазин “Оазис”)
тел: 489 44 99

каса ЛЮЛИН 3
жк. Люлин 3, жк. Люлин 4, жк. Люлин 7
жк. Люлин 3, бл.329, вх. В, партер /до кооперативния пазар/
телефон: 826 04 43, 489 49 80

жк. "Люлин 1", ж.к. “Люлин 2” каса ЛЮЛИН 2 ж.к. Люлин 2, бл. 225, вх. Г, партер (зад “Тмаркет”)
тел: 925 03 16

РАЙОН “СТУДЕНТСКИ”
ж.к. “Дървеница”, ж.к. “Мусагеница”
каса “ДЪРВЕНИЦА” – ж.к. “Дървеница”, бл. 15, вх. Д, партер (до кабелната телевизия) тел: 887 95 03

РАЙОН “НАДЕЖДА”
ж.к. “Надежда 3”, ж.к. “Надежда 4”
каса “НАДЕЖДА 3” – ж.к. “Надежда 3”, ул. Христо Силянов 72А (базар, срещу бензиностанция Шел)
тел: 896 42 62

Работно време на всички каси :
понеделник - петък: 11.00 – 19.00 часа
събота: 10.00 – 15.00 часа
обедна почивка: 13.30 – 14.00 часа


дежурна каса неделя: КАСА “ЗОНА Б 5” – тел: 920 42 45; 489 08 30
работно време: 10.00 – 15.00 часа

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.